Gorredijk: gezellig en compact

Mooi Loevestein ligt in Gorredijk, uiterst strategisch langs de A7 tussen Heerenveen en Drachten. Wil je even ontspannen na een week hard werken, dan zijn er volop trendy winkels, gezellige terrasjes en kun je ’s avonds fanatiek sporten of juist relaxed uit eten. Verder beschikt Gorredijk over meerdere supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. En ook qua schoolaanbod is er voldoende keuze: Gorredijk telt meerdere basisscholen, kinderopvangcentra en een middelbare school.

Het uitnodigende water van de Turfroute en de vele evenementen zorgen ervoor dat Gorredijk bruist, zeker in de zomer. Zelf kun je natuurlijk het hele jaar genieten van het dorp en de mooie omgeving. De bossen van Beetsterzwaag liggen als het ware in de achtertuin als ideaal decor om te wandelen, te fietsen of te mountainbiken.

Er zijn meerdere verenigingen, zoals o.a. een korfbalverenging, tennisvereniging en een voetbalvereniging. Ook kun je in Gorredijk terecht voor bijvoorbeeld fitness, dans of squash bij één van de sportscholen. Ben je een paardenliefhebber? Dan kun je terecht bij manege 'Dekema'. Zo is in Gorredijk voor ieder wat wils op het gebied van sport. 

En bij slecht weer?
Gorredijk heeft prima horecagelegenheden, een groot saunacomplex, een bibliotheek en een eigen theater.