De bouw van fase 2A is gestart!

Twee toekomstige bewoners van het nieuwbouwproject Mooi Loevestein in Gorredijk hebben woensdag 7 juni de laatste hand gelegd aan het fundament van hun nieuwe woning. Met het aangieten van de funderingsbalk hebben Gert Jan Schilstra en zijn toekomstige buurvrouw Anna Storm het officiële startsein gegeven voor de bouw van fase 2a, acht betaalbare jaren ‘30 woningen in de nieuwbouwwijk Loevestein. Bouwbedrijf Lont verwacht de woningen nog voor het einde van het jaar te kunnen opleveren.

Mooi Loevestein wordt in fases gerealiseerd door Zwanenburg Projecten uit Heerenveen, dat eerder succesvolle projecten met jaren ‘30 woningen realiseerde in onder meer Sneek, Joure en Heerenveen. De eerste fase van Mooi Loevestein is inmiddels afgerond, met vijftien woningen. Die staan vlakbij de acht van fase 2a die nu worden gebouwd. Al deze woningen waren in een mum van tijd verkocht. Zwanenburg Projecten gaat de komende tijd aan de slag met de volgende fase (2b), nu de vergunning hiervoor definitief is. Deze fase bestaat uit zes royale 2^1 kap woningen.

De nieuwbouw sluit qua uitstraling heel goed aan bij de aangrenzende nieuwe School Loevestein. Het worden stijlvolle jaren ‘30 woningen, met warme ‘vintage’ bakstenen, een brede overkapping en roeden in de ramen. Ook bieden ze veel ruimte en is er sprake van een flexibele indeling. Zwanenburg Projecten realiseert dit type woningen op steeds meer locaties in Friesland en is er uiterst succesvol mee.

Ook vrachtwagenchauffeur Gert Jan Schilstra (23) viel voor de klassieke stijl van de woning, ‘en dat voor een betaalbare prijs.’ Hij gaat er samenwonen met vriendin Chantal Rinsma (21). Ze komen uit respectievelijk Nij Beets en Terwispel en zijn goed bekend in Gorredijk. Ze gingen er samen naar school en hebben er vrienden en bekenden wonen. Chantal werkt voor ZuidOostZorg in Gorredijk en verheugt zich er op dat ze straks op de fiets naar haar werk kan. Ook woont ze binnenkort naast en tegenover een collega.

Het stel is blij met de mogelijkheden voor flexibele indeling van hun woning; ze hebben gekozen voor een extra uitbouw van 2 meter 40. De komende weken kunnen ze hun nieuwe huis zien verrijzen, om -als alles goed gaat- eind dit jaar de sleutel in ontvangst te nemen.

Vergunning fase 2A onherroepelijk

Goed nieuws! De vergunning voor fase 2A Mooi Loevestein is onherroepelijk! In mei zal er gestart worden met de grondwerkzaamheden en zullen we dit feestelijke moment samen met de bewoners gaan vieren.

Interview kopers fase 2A

 

 

Ook fase 2a 100% uitverkocht

20 oktober is de verkoop van fase 2a Mooi Loevestein gestart. Deze fase bestaat uit 8 rijwoningen met een tuin op het zuiden. Binnen 6 weken waren er 8 trotse kopers en kan er gezegd worden dat ook fase 2a uitverkocht is. Inmiddels is de laatste fase van Mooi Loevestein in verkoop gegaan: 6 royale 2^1 kap woningen met een unieke ligging en vrij uitzicht aan de mooie en rustige straat de Fontein. 

Gesigneerde heipaal de grond in gegaan!

Op 14 september was het zover, de eerste heipaal is de grond ingegaan!

Met het heien van een door de toekomstige bewoners gesigneerde paal is woensdag het nieuwbouwproject Mooi Loevestein in Gorredijk van start gegaan. Er verrijzen de komende maanden in de eerste fase van het project vijftien betaalbare jaren ‘30 woningen, die bijna allemaal zijn verkocht. Projectontwikkelaar Zwanenburg Projecten uit Heerenveen werkt inmiddels aan de tweede fase; bestaande uit veertien woningen.

De woningen verrijzen in nieuwbouwwijk Loevestein 4, aan de rand van het dorp naast de nieuwe Brede School. Het worden chique jaren ‘30 woningen, met warme ‘vintage’ bakstenen en een brede overkapping, veel ruimte en een flexibele indeling, op kavels tot driehonderd vierkante meter. Zwanenburg Projecten realiseert de laatste tijd op meer plaatsen in en buiten Friesland met dergelijke nieuwbouwprojecten, onder de verzamelnaam Moooi Wonen.

Wethouder Piet van Dijk van de gemeente Opsterland toonde zich woensdag bij de feestelijke bouwstart verguld met de kwaliteit van het project en deed de toezegging dat er de komende jaren nog meer kwaliteit zal worden toegevoegd aan Loevestein 4.

De nieuwe bewoners zijn vooral starters en jonge gezinnen; deels afkomstig uit Gorredijk, deels uit omliggende plaatsen. Agnes de Jong (37) en haar zoontje Rayan (4), spannen wat dat betreft de kroon: zij komen helemaal vanuit de Randstad naar Gorredijk. De bij KLM werkzame Agnes komt oorspronkelijk uit Terwispel, woonde 20 jaar in Amsterdam, en wilde na haar scheiding weer dichtbij haar familie in It Heitelân wonen. Voor haar is Mooi Loevestein ideaal: ‘Mooi en betaalbaar wonen in het groen en de school vlakbij. We wonen nu in een tijdelijke woning in Gorredijk en Rayan gaat al naar de school, waar hij het prima naar z’n zin heeft en vriendjes maakt. We verheugen ons er op om straks hier te wonen.’

Maar zover is het nog niet, eerst moet er nog flink gebouwd worden. Rayan wil daar wel aan meewerken: hij wil later bouwvakker worden, zei hij bij het signeren van de heipaal. De kersverse Gorredijker tekende er met een rode viltstift een poppetje op met gras er omheen. De andere bewoners schreven hun naam er op, al dan niet met hartjes en andere symbolen en een enkele quote: ‘We hebben er zin in.’ Erik Zwanenburg memoreerde bij het feestelijke heimoment dat het wellicht ooit zal worden gelezen door iemand: ‘Maar dat zal pas over 300 jaar zijn, als deze wijk weer rijp voor de sloop is.’ Ongetwijfeld zal een andere projectontwikkelaar er dan weer iets anders moois realiseren. Tot die tijd mag Gorredijk genieten van Mooi Loevestein.

Omgevingsvergunning onherroepelijk

Op 14 juli is de omgevingsvergunning voor het project Mooi Loevestein onherroepelijk geworden! 

In de week van 18 juli is er begonnen met de inrichting van de bouwplaats en de eerste grondwerkzaamheden. Na de bouwvak, medio september, wordt er gestart met het heiwerk. Hierbij wordt bij het slaan van de 1e heipaal een feestelijk moment georganiseerd voor de kopers.  Aansluitend wordt de fundering aangebracht. Hierna volgt het aanbrengen van de begane grondvloer. Er wordt naar gestreefd om voor de kerst de woningen wind- en waterdicht te hebben. Naar verwachting kunnen de woningen begin 2017 opgeleverd worden. Deze planning is nog onder voorbehoud van weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Er zijn nog slechts 2 2^1 kap woningen beschikbaar. Interesse? Neem dan contact op met Makelaardij Friesland of Sierd Moll. 

Zie hier een artikel in Groot Heerenveen over de start bouw.

Kom je binnen kijken?

Donderdag 23 juni Zomeravond Open Huis!

In het nieuwbouwplan Mooi Loevestein te Gorredijk zijn nog drie 2^1kap woningen beschikbaar. Deze prachtige woningen hebben een royale en zonnige tuin, een eigen oprit èn de mogelijkheid voor een garage. Kom gerust kijken tijdens het Zomeravond Open Huis op donderdag 23 juni! U bent tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom om een soortgelijke woning van binnen te bekijken. Dit is een woning van het plan Mooi Skoatterwâld te Heerenveen, welke dit jaar is opgeleverd. Het adres is Schout 2 te Heerenveen, nabij Museum Belvédère. Graag tot dan!

Weer een aantal aktes getekend!

Afgelopen week zijn er weer een aantal aktes getekend voor Mooi Loevestein. Er zijn slechts nog enkele woningen beschikbaar!
Interesse? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Makelaardij Friesland of Makelaardij Sierd Moll.

Kijkmoment vergelijkbare woning!

Zaterdag 14 november was er een kijkmoment in een vergelijkbare woning in Mooi Skoatterwâld.

Kopers, optanten en geïnteresseerden hadden 14 november de mogelijkheid om de woningen van Mooi Skoatterwâld van binnen te bekijken. Omdat het lastig is om keuzes te maken voor bijvoorbeeld meerwerkopties vanaf een plattegrond was het voor veel mensen een goede uitkomst om alles in het echt te kunnen bekijken. De opkomst was dan ook erg groot! 

Start verkoop Mooi Loevestein

Zaterdag 5 september was de start verkoop van Mooi Loevestein.

Het was een druk bezochte en geslaagde ochtend! Makelaardij Sierd Moll, Makelaardij Friesland, Bouwbedrijf Lont, Zwanenburg Projecten, Groenewegen notarissen, Rabobank en Geldexpert waren aanwezig om vragen te beantwoorden van potentiële kopers.

Zie hier voor een live verslag van de verkoopdag van Sa! tv: http://sa24.nl/video/2723-sa-tv-verkoop-mooi-loevestein-van-start.html

5 september start verkoop Mooi Loevestein

Het project bestaat uit 15 betaalbare woningen (2 hoekwoningen, 7 rijwoningen en 6 half-vrijstaande woningen). Nog even het geheugen opfrissen; dit is dat unieke project waarbij de volgende 8 pluspunten gelden:

+ prachtige jaren 30 stijl
+ zeer laag energieverbruik (door super isolatie en gebruik zonnepanelen)
+ onderhoudsarm (kunststof kozijnen)
+ zeer lage hypotheekrente
+ extra brede woningen (beukmaat 7 meter!)
+ zeer diepe (en brede) tuinen
+ alle (!) woningtypen hebben de mogelijkheid van een garage
+ de locatie.... dat kunt u zelf komen bewonderen, want...

Hierbij nodigen wij u uit voor de 'start verkoop' op 5 september 2015.
U bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur op de locatie (nabij Fontein Gorredijk).

De brochure met de prijslijst zal die dag verstrekt worden.
Ook een inschrijfformulier kunt u op 5 september 2015 ophalen.
U kunt het inschrijfformulier na het rustig doorlezen van alle informatie uiterlijk 11 september vóór 12.00 uur inleveren bij één van de makelaars.
Daarna zal de toewijzing door de projectontwikkelaar plaats vinden. Bij de toewijzing wordt voorrang verleend aan de optanten, die zonder voorbehouden willen kopen.
Na het toekennen van de opties wordt u door de makelaar geïnformeerd en uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

We zien u graag op 5 september 2015 tussen 10.00 en 12.00 uur!